Home »
Afvalbrengstation Groningen
Heeft u niet zo veel afval dat u een container wilt laten plaatsen? En kunt u dit prima zelf vervoeren? Dan kunt u afval ook bij ons kwijt op ons afvalbrengstation in Noordhorn (Groningen). Wij vertellen u graag wat u hier wel en niet kwijt kunt.
Vrijwel al het afval kunt u inleveren bij het afvalbrengstation Noordhorn (Groningen)! Op het afvalbrengstation in Noordhorn (Groningen) kunt u alles kwijt, behalve chemisch afval. Voor de verwerking van chemisch afval kunt u terecht bij de gemeente Westerkwartier. Al het overige afval kunt u dus wel bij ons inleveren. Bovendien worden alle soorten ongevaarlijk afval 100% hergebruikt via ons recyclingstation. Hieronder lichten wij de soorten afval uit die u bij ons kwijt kunt.
Locatie
Bouw en sloop
Heeft u afval over van bouw- of sloopwerkzaamheden? Lever het in bij ons afvalbrengstation in Noordhorn (Groningen)! Al het bouw en sloopafval wordt bij ons gescheiden voor hergebruik. Bouw- en sloopafval bevat alle ongevaarlijke afval wat vrijkomt bij uw bouw en sloopwerkzaamheden. Hout, gips, plastics, isolatiematerialen, steen, beton(uitgehard), glas, papier, karton en metalen. Grond, zand, dakleer, wit en bruingoed, matrassen asbest en materialen wat op asbest lijkt accepteren we niet in het bouw en sloopafval.
Hout
Heeft u houten materialen, houtresten of andersoortig houtafval? Dit kunt u bij ons inleveren! In alle gevallen kan uw hout 100% worden gerecycled. Daarom nemen wij hout graag aan. Er zijn drie verschillende klasse’s hout, Te verstaan onder A, B, C-hout.
- A-hout is hout dat niet geverfd en behandeld is, zoals pallets, afkorthout en vloerbalken.
- B-hout is hout dat geverfd, gelakt en of verlijmd is zoals kozijnen, keukenkasten en plaatmateriaal.
- C-hout is chemisch behandeld hout, geïmpregneerd of geteerd, zoals schuttingen en bielzen maar ook verbrand hout valt onder C-hout.
Grof huishoudelijk
Grofvuil dat u overhoudt van uw huishouden kunt u kwijt bij onze milieustraat in Noordhorn (Groningen). Huishoudelijk restafval is afval dat overblijft bij particuliere huishoudens, na de normale scheiding van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), papier/karton, glas etc. Grof huishoudelijk afval is huishoudelijk afval dat door omvang of gewicht niet in de ondergrondse container of in de vuilnisbak mag of past. Bij dergelijk (te) groot afval kunt u denken aan,
- kapotte, oude matrassen, tapijten of vloerkleden.
- Meubels zoals stoelen, fauteuils, banken en tafels.
- Schuuropruimingen, oude gereedschappen, fietsen, kasten, restanten hout etc.
Chemische stoffen, verf, vloeistoffen, vetten, koel, vriesapparatuur accepteren we niet in onze grof huishoudelijk afval.
Puin
Bent u aan het verbouwen of afbreken? Hebt u puin over van deze werkzaamheden? Dit puin kunt u kwijt bij ons afvalbrengstation. Let op dat er een verschil is tussen schoon puin en bouw- en sloopafval! Zo bestaat schoon puin enkel uit steen en puinresten, terwijl onder bouw- en sloopafval ook hout en grofvuil vallen. Puin bestaat uit steenhoudende materialen afkomstig van betonconstructies en gesloopt metselwerk. Puinafval dient vrij te zijn van andere afvalsoorten en vervuiling als teer, olie grond of asbest. Twijfelt u of uw puin onder schoon puin valt? Hieronder leest u welke materialen wij accepteren als schoon puin:
- Schoon (gewapend)betonpuin
- Uitgeharde beton-, specie- en cementresten
- Metselwerkpuin
- Kalkzandsteen
- Tegels, klinkers, schoon grind
- Porselein sanitair en aardewerk
- Dakpannen
Neem contact op
Heeft u vragen? Laat het dan gerust weten en neem contact op!
Oud ijzer en Metalen
Ook metaalhoudende materialen kunt u inleveren bij het recyclingstation in Noordhorn (Groningen). Hiervoor krijgt u afhankelijk van de metaalsoort een vergoeding. Alle binnenkomende metalen worden gesorteerd, gedemonteerd en gerecycled. Bijvoorbeeld ijzeren frames, oude fietsen, waterleidingen, radiatoren, koppelingen en oude gereedschappen.
Elektrische apparaten
Elektrische apparaten kan u inleveren bij ons afvalbrengstation in Noordhorn. Lampen dienen te zijn verwijderd uit de apparaten. Koelkasten, vriezers en oude grote televisieschermen worden niet geaccepteerd in de elektrische apparaten bak. Alle elektrische apparaten worden gedemonteerd en gebruikt als grondstof voor nieuwe apparaten.
Groen/tuin
Heeft u in de tuin gewerkt en wilt u uw takken, onkruid, planten, gras ergens kwijt? Ook dat kan bij onze milieustraat in Noordhorn (Groningen). Grof tuinafval is afval uit uw tuin dat te groot of te veel is voor de gft-container. Bij het winterklaar maken van uw tuin houdt u bijvoorbeeld takken van gesnoeide bomen of struiken over. Groot snoeiafval zoals deze takken kunt u bij ons kwijt. Graszoden, zand en grond vallen niet onder groen/tuinafval.
Grond/zand
Heeft u grond of zand dat vrijkomt na graafwerkzaamheden? Ook dat kan u inleveren op onze milieustraat. Al het grond/zand dient vrij te zijn van verontreinigen en schoon op reuk en zicht. Op de weegbrug wordt gevraagd naar de herkomst van de grond. De locatie wordt door ons gecheckt op de kaart van www.bodemloket.nl Wanneer hier geen bijzonderheden uit voortkomen dan mogen we de grond accepteren. De herkomstlocatie en gegevens van de ontdoener worden geregistreerd.
Gips
Heeft u gipsplaten die vrijkomen na sloopwerkzaamheden, of resten gipsplaat na bouwwerkzaamheden? Deze materialen accepteren we ook op onze milieustraat. Schroefjes en behang zijn geen probleem. Gipsplaten met tegelwerk vallen onder bouw en sloopafval. Wist u dat al het gipsafval in onze eigen fabriek wordt verwerkt tot gipspoeder voor nieuwe platen? Zelfs het papier wordt een grondstof voor de papier en karton industrie, op deze manier wordt de hele gipsplaat gerecycled.
Dakleer
Heeft u na bouw of sloopwerkzaamheden aan uw platte dak afval dat vrijkomt, te denken aan dakleer dan kunt u dat ook inleveren. Dakleer bevat teer en of bitumen, het valt niet onder bouw en sloopafval en wordt apart ingenomen. Dakleer dient vrij te zijn van andere materialen zoals isolatie en hout.
Papier Karton
Heeft u oude kranten, folders, dozen of ander materiaal van papier of karton? Dan kan u dat ook inleveren op ons afvalbrengstation in Noordhorn. Het papier/karton dient vrij te zijn van ijzer, piepschuim en plastics.
Autobanden
Heeft u oude versleten of kapotte autobanden? Deze kan u ook inleveren op onze milieustraat in Noordhorn. Alle auto, vrachtwagen en agri banden worden gesorteerd voor hergebruik. Autobanden zijn er in 3 klasse’s.
- Personenautobanden, schoon en vrij van zand en velgen.
- Vrachtwagen en agri banden, banden van vrachtwagens, aanhangwagens, trekkers en machines.
- Banden op velg, banden die nog om de velg zitten accepteren we ook, we demonteren deze banden om ze geschikt te maken voor hergebruik.
Asbesthoudend en Asbestgelijkend materiaal
Ook asbesthoudend materiaal kunt u inleveren bij het afvalbrengstation in Noordhorn (Groningen). Let op: asbest is een gevaarlijke stof. Bij inademing van asbestvezels kunt u ziek worden. Het is dus risicovol om materialen met asbest te verwijderen
Wanneer het materiaal op asbest lijkt wordt dit ook behandeld als asbest. Asbestgelijkend materiaal dient op dezelfde manier afgevoerd te worden als asbest. Dit is omdat, wanneer er een stuk asbestgelijkend materiaal afbreekt, dit niet van echt asbest te onderscheiden is. Dus ook de nieuwe asbestvrije dakplaten moeten afgevoerd worden als asbest. Klik hier voor een uitgebreide uitleg en de acceptatievoorwaarden.
Heeft u al een keuze gemaakt?
Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan!
Huur een container
Gratis & vrijblijvend
Afvalcontainer huren
Afvalbrengstation
Afval laten ophalen
Sloopwerk en Ontruimingen
Over ons
Contact
Waar en wanneer kunt u bij ons terecht?
Het afvalbrengstation in Groningen is van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en zaterdag van 09.00 tot 14.00 geopend. U vindt ons aan de Industrieweg 16 in Noordhorn.
Hoeveel kost het inleveren van afval?
Bent u benieuwd wat het inleveren van afval u gaat kosten? Wij rekenen het afval ter plekke af per kilo. Wilt u van tevoren een prijsindicatie? Neem dan contact met ons op!
Liever een afvalcontainer huren?
Wilt u de planning van het afval storten in eigen hand houden? Dan biedt een eigen afvalcontainer een ideale uitkomst! In de provincie Groningen kunt u met gemak een afvalcontainer huren via Topcontainers.nl.
Neem contact op
Heeft u vragen? Laat het dan gerust weten en neem contact op!
Asbesthoudend materiaal zelf verwijderen of laten verwijderen?
Twijfelt u of u zelf aan de slag kunt? Als particulier mag je 35 m2 aan asbesthoudend materiaal zelf verwijderen, mits je dit eerst meldt via omgevingsloket.nl. Dit geldt alleen als het gaat om geschroefde of losse golfplaten. De platen dienen in zijn geheel verwijderd te worden en er mag niet in gezaagd of geboord worden.
Verder gelden voor asbesthoudend dakmateriaal de voorwaarden dat het gebouw een particuliere functie moet hebben en dat het verwijderen door een gecertificeerd bedrijf wordt gedaan. Je mag dit dus niet zelf doen!
Voor het verwijderen, saneren en afvoeren van materiaal met asbest bent u bij Top Milieu Service aan het juiste adres. Wij zijn ervaren in het verwijderen van asbest. Advies of ondersteuning nodig? Wij helpen u graag! Bel ons voor de mogelijkheden.
Professioneel asbest laten verwijderen
Onze ervaren specialisten helpen u graag. Wij hebben jarenlange ervaring met het verwijderen van asbesthoudende materialen. Bovendien zijn onze asbestsaneringen mogelijk in combinatie met sloopwerkzaamheden. Het slopen gaat namelijk vaak gepaard met een waarde-taxatie en een risico-analyse van de materialen. Ons afvalbrengstation Groningen maakt het mogelijk recycling en het afvoeren van schadelijke materialen te combineren. Advies nodig? Wij geven u graag een prijsindexatie. Neem contact met ons op voor uw opties!